Developing Natural Language Processing-based Methods for Text Classification

Bu projede, metin sınıflandırma (text categorization) problemi için doğal dil işleme tekniklerinin kullanılması düşünülmektedir. Günümüzde metin sınıflandırma amaçlı pek çok araştırma yürütülmektedir ve bunlardan bazılarının pratik uygulamaları da mevcuttur. Fakat, bu çalışmaların başarı oranı belli bir sınırı geçememektedir. Bunun başlıca sebebi, hemen hemen bütün çalışmalarda, sadece sentaktik (sözdizimsel – syntactic) bilgilerin kullanılması ve semantik (anlambilimsel – semantic) bilgilerden yararlanılmamasıdır. Diğer bir deyişle, metinlerdeki kelimeler anlamlarından bağımsız olarak ele alınmaktadır. Bu projede, bu eksikliğin giderilmesi ve metinlerin içerdikleri anlam gözönüne alınarak sınıflandırılması amacıyla yeni metotlar önerilecektir.

Funding Institution:

BAP

Principal Investigator / Project Partner:

Tunga Güngör

Date: