BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNİ TANIYALIM

Tanıtım Günleri - Bilgisayar Mühendisliği Sunumları

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtım Filmi

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtım Sunumu (2019)

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtım Sunumu (2018)

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtım Sunumu (2017)

Bilgisayar Mühendisliği, yaratıcılığa ve matematik zekasına dayanan, geleceğin teknolojisini ve dünyasını kurmaya katkıda bulunan, sizin meslek yaşamınızı oluşturan önümüzdeki 20-30 senede de tüm dünyada geçerli olmaya devam edecek olan, çok zevkli bir meslektir. Endüstri çağının bilgi çağına yol açması ile, tüm dünyada bilgi çağını mümkün kılan meslek olarak öne çıkmıştır. Her yıl, bilgisayar mühendislerine duyulan ihtiyaç artmakta, ve bilgisayar mühendisliği mezunları, kolaylıkla çok iyi pozisyonlarda iş bulmaktadır. Dünyanın önde gelen büyük gelişmiş ekonomileri, bu üstünlüklerini, bu alanda yaptıkları atılımla sağladıklarından, bilişim alanına büyük yatırım yapmaya özen göstermekte, en parlak beyinleri bu alana çekmeye çalışmaktadır. Biz de, ülkemizin en parlak gençlerinin Bilgisayar Mühendisliğine yönelmesini istiyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, tüm dünyada adı bilinen, önde gelen, ülkemizin en iyi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüdür. 20 tam zamanlı, 1 yarı zamanlı doktoralı öğretim üyesi, 50’ye yakın asistanı ile, Türkiye’deki en iyi eğitim kadrosuna sahiptir. Öğretim üyelerinin araştırma ve yayınları ile, Türkiye’deki en yüksek yayın performansına sahip bilgisayar mühendisliği bölümüdür. Öğretim üyelerinin, yurtdışında Avrupa Birliği ve diğer kaynaklardan ve yurtiçi araştırma kuruluşlarınca desteklenen pek çok araştırma projesi vardır. Öğretim üyeleri ve elemanları, her yıl, dünya çapında pek çok ödül kazanmakta, yayınları ile en iyi makale ödülleri almakta; öğrencileri ise projeleri ile çeşitli yarışmalarda dereceye girmektedir. Mezunları, Türkiye’de ve yurtdışında, dünyanın en iyi üniversitelerine lisansüstü eğitim için burslu kabul edilmekte, iş dünyasında sektörün ileri gelen firmalarında önemli pozisyonlarda çalışma ve yükselme olanağı bulmaktadır.

Sizi geleceğin mesleğini seçmeye, bu dinamik bölüme katılmaya davet ediyoruz.

Üniversitemizde her yıl Temmuz ayında Tanıtım Günleri düzenlenmektedir. Bölüm Tanıtım Programları ile ilgili ayrıntılı bilgi için üniversitemiz tanıtım sayfasını ziyaret edebilirsiniz: http://tanitim.boun.edu.tr

Bölüm tanıtım sunumumuz:

Neden Bilgisayar Mühendisliği?

Bilgisayar Mühendisleri Ne Yapar?

Sarkaç: Bilgisayar mühendisliği nedir?

Araştırma Laboratuvarlarımızdan: CoLoRs Grubu - Biliş, Öğrenme, Robotik