AB Destekli Yeni Proje: Infinitech

Infinitech "Avrupa Finans ve Sigorta Hizmetleri Ekosisteminde Akıllı, Otonom ve Kişiselleştirilmiş Hizmetler için Özel IoT ve Büyük Veri Kum Havuzu ve Sınama Ortamları"  başlıklı A.B. Horizon projesi 1 Ekim 2019 tarihinde başlamıştır. 39 ay sürecek ve toplam 21M Avro  bütçeli olan projede 16 ülkeden 42 ortak yer almaktadır. 

Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Dr. Can Özturan, Prof. Dr. Alper Şen ve yüksek lisans öğrencisi Baran Kılıç projede blokzincir teknolojileri, ölçeklenebilen dağıtık çizge  yapıları,  token (jeton) işlemleri ve blokzincir işlem çizgesinin hileli faaliyetler için incelenmesi gibi konularda  çalışacaktır.

Projede yer alacak ortaklar listesi şöyledir:  GFT, Aktif Bank, Atos, Banka Slovenije, Bogazici University, Banking & Payments Federation Ireland, Santander, Crowd Policy, Copenhagen Fintech, CREVIS, CTAG, DWF, Dynamis Aega, Engineering, Fondaziaone Bruno Kessler, Finance Innovation, Fujitsi, Genillard & Co., University of Glasgow, Gradiant, Hewlet Packard Enterprise, IBM, Innov-Acts, Innovation Sprint, Capital Management,IJS, Liber Bank, LeanXScale, National Bank of Greece, Uninova, NUI Galway, ORT, PosteItaliane, Prive Technologies, ReportBrain, Roessingh, SIA, Singular Logic, UBITECH, University of Nicosia, Unparallel, Weanalyze.

Proje ile ilgili detaylar  http://www.infinitech-h2020.eu adresinden erişilebilir.

Projedeki gelişmeler http://twitter.com/infinitech_eu  adresinden takip edilebilir.

Bize Ulaşın

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi,
34342 Bebek, İstanbul, Türkiye

  • Telefon: +90 212 359 45 23/24
  • Faks: +90 212 2872461
 

Bizi takip edin

Sosyal Medya hesaplarımızı izleyerek bölümdeki gelişmeleri takip edebilirsiniz