Random Variable takımı ACM ICPC'de Ukrayna üçüncüsü oldu

20-21 Ekim 2017 tarihlerinde Ukrayna, Vinnytsia ve Romanya, Bükreş'te eş zamanlı olarak yapılan ACM ICPC güney doğu bölgesi programlama yarışmasına Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar mühendisliğinden 3 takım katıldı. 12 zorlu soruyu 5 saatte çözmeye çalışan takımlarımızdan Random Variable (Muhammed Fatih Balın, Yasin Kaya, Murat Ekici) 6 soru çözerek Ukrayna bölgesinin üçüncüsü ve genel sıralamada 7. oldu. 5 soru çözen BU Takım (Semih Basrık, Halil Ozan Akgül, Burak Yüksel) ve FAKO (Ahmet Fatih Gedemenli, Kayacan Vesek, Mustafa Fatih Maytalman) 74 takım arasında genel sıralamada 31. ve 33. oldular. Aynı soruyu çözen takımlar soruları çözme sürelerine göre sıralanıyorlar. ACM ICPC komitesi Mayıs ayında Çin'de yapılacak Dünya finallerine katılmaya hak kazanan takımlara daha sonra karar verecek. 2015 yılında ilk üç sırayı alan takımlar finallere katılırken, 2016 yılında ilk altı sırayı alan takımlar finallere davet edilmişti. Umarız bu sene ilk yedi içinde yer alan katımlar finallere davet edilir. Katılan tüm takımlarımızı tebrik ederiz.