Bölümü Tanıyalım

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, tüm dünyada adı bilinen, önde gelen, ülkemizin en iyi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüdür. 22 tam zamanlı, 9 yarı zamanlı doktoralı öğretim üyesi ile Türkiye’deki en iyi eğitim kadrosuna sahiptir. Bilgisayar ve sensör ağları, video ve görüntü işleme, robot bilim ve yapay zeka alanlarında en geniş araştırma gruplarını bünyesinde barındırmaktadır. Master ve doktora programlarına kayıtlı yaklaşık 200 lisansüstü öğrencisi ile, Türkiye’deki en büyük lisansüstü programına sahiptir.

Bilgisayar mühendisliği lisans programı, öğrencilerin yazılım, donanım ve uygulama alanlarında dengeli bir eğitim alabilecekleri şekilde düzenlenmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz, hızla değişen teknolojiye uyum sağlama yeteneği kazanmakta ve mesleki kariyerlerinde kolayca ilerleyebilmektedir. Mezunlarımız Türkiye’de ve yurtdışında, dünyanın en iyi üniversitelerine lisansüstü eğitim için burslu kabul edilmekte, iş dünyasında sektörün ileri gelen firmalarında önemli pozisyonlarda çalışma ve yükselme olanağı bulmaktadır.

Bölümle ilgili daha ayrıntılı bilgiyi, bölüm tanıtım sayfamızda bulabilirsiniz.

Bölümle ilgili sorularınız için Hicran Kırılmaz’la iletişime geçebilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi,
34342 Bebek, İstanbul, Türkiye

• Telefon: +90 212 359 45 23/24
  • Faks: +90 212 2872461